Ahoj všem squashistům .....

08.10.2015 10:34

Ahoj všem squashistům a třeba i nesquashistům,

nevím, zda na naše malé squashové naděje nedopadlo letní sucho jako na lesní houby, prostě nejsou a nějak nerostou. Podle přihlášených na sobotní JST to ale vypadá jako s těmi houbami, prostě nejsou.

Já si myslím, že důvodem není to letní sucho, ten problém bude asi někde jinde. Ono se pro to něco musí udělat. Buď musí vyjet se svojí omladinou přímo rodiče nebo trenéři. A ono se to většinou zrovna nehodí nebo je jiná aktivita nebo se jim spíše nechce. A někdy mám také pocit, že i pořadatel pro uspořádání turnaje toho moc nedělá, když neumí motivovat na turnaj ani svoje děti z klubu. Co se přihlásilo pořadatelů, a co se nekonalo turnajů pro malý počet přihlášených. Díky tomu vlastně pořadatel budou mít alespoň volnou sobotu, protože takový turnaj je stejně v konečném efektu „nula“ a navíc ta jeho ztráta času. Věřte, že si ten volný sobotní čas dovedu užít jinak i já a to 100 krát lépe.

A že by pro propagaci a podporu takových turnajů také něco udělal náš svaz se očekávat asi nedá. Hlavně, že jsme si před VH přečetli „Vize programu rozvoje ČASQ“, kde jedním z bodů této vize je aktivní a prvořadý přístup asociace k navýšení členské základny formou užší spolupráce s již existujícími squashovými projekty mimo ČASQ a jejich začlení pod hlavičku ČASQ.

Proto začínám mít poslední dobou takové zvláštní myšlenky. Má vůbec smysl dále pokračovat v podobných aktivitách pro naše začínající naděje, ale ne jenom pro ně, to se třeba týká i „veteránů – masters“. Rád udělám turnaj pro kohokoliv, ale i já, jako pořadatel chci mít dobrý pocit a radost z toho, že si to všichni užili a že možná přijedou příště znova. Za těch 20 let, co se točím kolem squashe to se zájmem o squash bylo jako na houpačce, někdy větší, někdy menší zájem, to zcela logické. Poslední dobou však musí člověk hráče pomalu přemlouvat a prosit na turnaje či ligové zápasy aby o tom vůbec začali přemýšlet.   

Jestli chcete poslat či sami přijet s dětmi na turnaj JST, rádi Vás přivítáme a uděláme maximum pro to, aby se Vám u nás líbilo. Obávám se ale, že to bude asi jeden z posledních turnajů, které budu organizovat pro malé či dospělé, i dříve narozené squashisty. Omlouvám se za takto pesimistický email, možná na to má vliv i to počasí, ale tak to cítím já a je potřeba o tom mluvit, zamyslet se nad příčinami a něco s tím začít dělat.

 

Mějte se    Honza Veselý

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode