JST - napsáno na stránkách časq

02.05.2014 22:16

JUNIOR SQUASH TALENT 2014

...
Před časem proběhl v Praze ve centru SquashPoint první squashový turnaj nového celorepublikového projektu JUNIOR SQUASH TALENT 2014. Je mnoho squashových center, kde se snaží pracovat s mladými squashisty na úrovni rekreační až výkonnostní. Bohužel pro tyto začínající hráče neexistuje odpovídající kategorie turnajů. Pro další rozvoj squashových dovedností dětí i na této úrovni je potřebné i turnajové zápolení. Aby však turnaj byl úspěšný hlavně pro děti, ale i pro jejich rodiče, je nutné zajistit vyrovnanou hráčskou úroveň. Hlavním myšlenkou projektu JST je právě vytvoření vyvážené squashové soutěže a tím motivovat děti do dalších tréninkových hodin. V případě dobrých výsledků jim tak připravit i plynulejší přechod do „výkonnostního“ squashe. Trenér samozřejmě může poslat začínajícího žáčka na juniorský turnaj, třeba i kategorie „B“, ale ve většině případech to bude pro dítě více či méně stresující a hlavně demotivující. A pro rodiče po pár turnajích je to signál, že jejich dítě je „moták“ a raději ho maminka či tatínek dají na jiný sport. Těžko se trenérovi vysvětluje, že to je přirozený vývoj, že tak začínali všichni, že si prostě tím ohněm musí projít, kdo mu to ale uvěří? Bohužel tady je také částečná vina na rodičích, kteří chtějí za velice krátkou dobu vidět výsledky svých ratolestí. V žádném sportu to nejde, natož ve squashi. 

Myšlenka projektu JST pro podporu začínajících squashistů je jasná a smysluplná. ČASQ se vynasnaží tento projekt podpořit přizpůsobením některých řádů pro nadcházející sezónu, svaz také materiálně podpoří závěrečné celorepublikové „finále - mistrovství“ Junior Squash Talent. VV ČASQ by proto chtěl vyzvat všechna squashová centra, ve kterých se pracuje s mládeží, kde fungují squashové školičky, kde mají šikovné juniorské trenéry o zapojení do tohoto celorepublikového projektu. Společně se tak můžeme podílet na vytvoření jednotného modelu přípravy mladých squashistů pro vstup do výkonnostního squashe. 

V Praze se do projektu se již zapojilo Sport Centrum Evropská, Nové Butovice, Squash Point, a PRO-6. V ostatních městech jako je Brno, Ostrava, Teplice, Hradec Králové a řadě dalších v Čechách i na Moravě se také pracujete s dětmi. Podpořte tedy tento projekt svojí účastí. Více se dozvíte na stránkách <a data-cke-saved-href="https://www.junior-squash-talent.webnode.cz/" href="https://www.junior-squash-talent.webnode.cz/" class="aend" "="" style="color: rgb(185, 9, 0); text-decoration: none;">www.junior-squash-talent.webnode.cz. Když Vám nebudou stačit informace z webu, spojte se přímo s organizačním týmem projektu Junior Squash Talent na adrese squashmanie@seznam.cz.

24.4.2014

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode